BIO

BIOGRAPHY

Nadat James op jonge leeftijd het experimenteren met muziek had ontdekt was al snel duidelijk dat het meer moest worden dan alleen een hobby.

In 2012 sloot James zich aan bij het DJ collectief BANGANAGANGBANGERS met als focus het produceren en uitbrengen van eigen werk. Sterk geinspireerd door artiesten als Noisia, Eprom, Hudson Mohawk, Ivy Lab, G Jones & Joker stortte zij zichzelf in de wereld van underground bass, (half-time) DnB en glitchhop. Ondanks dat zij zich begaven in een behoorlijke niche markt bracht de energie van zowel de muziek als de DJ act het collectief naar podia als Mysteryland, We Are Electric, Woo Hah, Melkweg, Solar Festival, ADE (eigen event) en nog veel meer.

Na het in 2013 afronden van zijn particuliere studie Audio & Studio Engineering aan de Volver Academy in Tilburg start James in 2015 zijn studie aan de Herman Brood Academy. Hier komt hij in contact met rappers die hem vragen de mixing en mastering te doen van hun songs, wat uiteindelijk de officiële start is van zijn carriëre als mixing en mastering engineer. Na zijn afstuderen in 2017 neemt de drukte en vraag toe en binnen korte tijd mag hij namen als Henkie T, Snelle, Young Ellens, Latifah, Kimono, Chivv, Defano, Numidia en platenlabels als Quatro Vision, Trifecta, Avalon Music en Rotterdam Airlines aan zijn credit lijst toevoegen.

Sinds 2017 is James ook betrokken bij de ontwikkeling van de Wisseloord Studio’s House of Music en Wisseloord Publishing (een samenwerking tussen BMG BNLX en Wisseloord) te Hilversum, en dit jaar (2020) in de functie gestapt van zowel Mastering Engineer in deze faciliteit als A&R Manager van de House of Music.

De Wisseloord House of Music faciliteert sinds 2018 bijna dagelijks schrijfsessies voor zowel jonge talenten, muziek studenten (van o.a. Codarts, HKU, Haarlem Conservatorium, Amsterdam Conservatorium, Fontys Tilburg, etc.) en gevestigde songwriters. Als A&R is de taak aan James om (in samenwerking met BMG) te zorgen voor goede, creatieve, samenwerkingen en het creëren van kansen voor het naar buiten brengen van de geschreven werken.